ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Νέα Σκιώνη στην Χαλκιδική βρίσκεται στην Κασσάνδρα, στο πρώτο πόδι. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό με φυσική ομορφιά το οποίο απέχει μόλις 105 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Θουκιδίδη-  κτίστηκε από τους Πελληνείς της Πελοποννήσου, μετά την επιστροφή τους από το πόλεμο της Τροίας. Το παλιό χωριό ήταν κτισμένο στην ορεινή Κασσάνδρα και είχε την ονομασία Κεραμίδι και αργότερα Τσαπράνι. Ο σημερινός οικισμός υπάρχει από το 1930, οπότε και ολοκληρώθηκε η κάθοδος των κατοίκων από το παλιό χωριό.
Ιδανικό χωριό για ήσυχες οικογενειακές διακοπές, μακριά από κάθε είδους ηχορύπανση και άγχος.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ

Έχει ως αξιοθέατα την εκκλησία της Αγίας Τριάδος, η οποία είναι το μόνο που απέμεινε από το παλιό χωριό, και την  εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης (16ου αιώνα) με τις μοναδικές μεσαιωνικές τοιχογραφίες.
Σε απόσταση 4 χιλ. βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά Αγίας Παρασκευής με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που αποτελούν πόλο έλξης  λουομένων από όλη την Ευρώπη λόγω της μοναδικότητας του θειούχου ιαματικού νερού που πηγάζει στην περιοχή που λειτουργεί ευεργετικά σε πλήθος παθήσεων.

Οι βόλτες στο  λιμάνι, στο μεγάλο πάρκο παραλίας όπου τα παιδιά απολαμβάνουν την παιδική χαρά, το φανταστικό ηλιοβασίλεμα, οι ψαροταβέρνες και τα μπαράκια θα κάνουν τις διακοπές σας ονειρεμένες.
Η αμμουδερή πλαζ του οικισμού
έχει πλάτος μέχρι και 30μ.
Αρχική
Υπηρεσίες
Τιμοκατάλογος
Φωτογραφίες
Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής
Επικοινωνία-Κρατήσεις
Χάρτης
apartments halkidiki
english
Copyright 2011-15 © Maria Lemoni Studios, ΜΗΤΕ: 0938Κ122Κ0450300 - Design by Elan